Đoković “broji žrtve” zbog Indijan Velsa i Majamija

Što se srpskog tenisera tiče, sezona na betonu je gotova i Monte Karlo je sledeća luka

Iako je postojala mala verovatnoća da će Novak Đoković uspeti na neke potvrde i papire da prođe kroz zabranu ulaska u SAD nevakcinisanim strancima, sada je to domen teorije. Indijan Vels je već propušten, a nema sumnje da će se i Majami igrati bez njega. Sada, što bi se reklo, sumira se šteta zbog tih izostanaka.

ŠTA JE U OVOJ SITUACIJI ĐOKOVIĆU IŠLO NA RUKU 

Najbolja situacija za srpskog asa je stvorena iz katastrofalne situacije prošle godine. Novak nije ni u prošloj sezoni igrao na ova dva Mastesa, pa nema u tom slučaju ni bodove da brani.

Sve što je stekao pre toga na betonu i posle toga na travi i šljaci se broji, dok je američka turneja svakako mogla da donese samo što još veću razdaljinu između njega i čitavog ostatka ATP karavana.

ŠTA BI MOGAO NOVAK DA IZGUBI ZBOG IZOSTANKA U SAD?

Pre svega, ono što je Đokoviću najbitnije je da ne ispadne iz ritma, ali kada je već istrpeo one, sada već davne, korona dane, istrpeće i odmor u ovom martu.

Nema sumnje da Novak radi punom parom i van zvaničnih susreta.

Ipak, jedno je da njega nepravda ne bi trebalo da previše uznemiri u ovom slučaju, a drugo je da nepravda uopšte ne postoji.

Što se srpskog tenisera tiče, sezona na betonu je gotova i Monte Karlo je sledeća luka.

Dok se okreće šljaci, i pored propuštanja čak dva Mastersa i nemogućnosti da se bori za 2.000 bodova, Đokovića bi mogao da sustigne samo jedan igrač tokom marta.

Karlos Alkaraz bi mogao da iskoristi, kao što su prošle godine on i njegov zemljak Rafael Nadal ovu administrativnu pomoć i da se ponovo smesti na prvu poziciju.

I pored svog tog sufliranja, Alkaraz mora da osvoji prvo Indijan Vels da bi preuzeo prvu poziciju od Novaka, a onda i da odbrani titulu u Majamiju da bi se tu i održao pred obaveze na šljaci.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: