logo transparend vojvodina uzivo

ĐOKIĆ: Ove i naredne godine počinjemo gradnju još pet kanalizacionih mreža

PEĆINCI – U opštini Pećinci je trenutno kanalizaciona mreža izgrađena u pet naselja – Pećincima.

Šimanovcima, Subotištu, Sibaču i Donjem Tovarniku, a u toku je gradnja kanalizacija u Popincima i Prhovu, dok su pre nekoliko dana potpisani ugovori za izgradnju kanalizacionih mreža u Ogaru i Brestaču.

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić najavio je da već do kraja godine očekuje objavljivanje tendera za izgradnju kanalizacije u Deču, dok nakon Nove godine treba da budu objavljeni tenderi za izgradnju kanalizacija u Sremskim Mihaljevcima i Karlovčiću.

„Dokumentacija za izgradnju kanalizacione mreže u Obrežu je u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i nadamo se da će i taj projekat biti završen tokom naredne godine, a u izradi je projektna dokumentacija za Ašanju i Kupinovo. U svakom slučaju, do kraja ove i tokom naredne godine svakako počinjemo gradnju pet kanalizacionih mreža, a naša ambicija je da budemo prva opština u Srbiji u kojoj će sva naselja biti pokrivena kanalizacijom“ – rekao je Đokić i dodao da će sa dve kanalizacije u izgradnji i pet kanalizacija čija izgradnja je izvesna u potpunosti biti izmenjena ekološka slika pećinačke opštine.

On je istakao da nije reč samo o pokrivenosti kanalizacionom mrežom, već i o načinu na koji se u opštini Pećinci tretira kanalizacioni otpad.

„U našoj opštini, za razliku od nekih drugih sredina, sve do sada izgrađene kanalizacije su priključene na prečistače u Pećincima i Šimanovcima i tako ćemo raditi i ubuduće. Nijedna novoizgrađena mreža neće biti puštena u rad dok ne bude priključena na prečistač, jer se samo na taj način postiže pun efekat očuvanja životne sredine. Ogar i Brestač će biti priključeni na prečistač u Pećincima, dok će Deč, Sremski Mihaljevci i Karlovčić biti priključeni na prečistač u Šimanovcima“ – izjavio je predsednik Đokić.

U Obrežu, Kupinovu i Ašanji će se, kako je rekao, zbog blizine Specijalnog rezervata prirode Obedska bara, najverovatnije za svako naselje pojedinačno graditi mini-prečistač.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.