logo transparend vojvodina uzivo

Dodik: Rezolucijom su uspeli samo da trajno zapečate sudbinu BiH

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da sve što su Bošnjaci uradili sa sramnom antisrpskom rezolucijom o Srebrenici predstavlja istorijski sunovrat i nema nikakve veze ni sa pravdom ni sa zdravim razumom.

„Jedino što su uspeli je to da ponize sve nesrećne žrtve, a najviše bošnjačke, i da sahrane BiH, jer ovo je početak kraja“, rekao je Dodik.
Dodik je naglasio da rezolucija o Srebrenici neće ništa promeniti, „jer genocida u Srebrenici nije bilo i prema tome ne postoje ni negatori nečega što nije bilo“.

Navodeći da to dobro znaju i muslimanski politički predstavnici, predsednik Dodik je u intervjuu Srni rekao da Republika Srpska ništa ne poriče, već odbacuje laži i neistine koje nam godinama podvaljuju i na kojoj su muslimani izgradili svoj identitet.

„Juče smo bili svedoci da je Generalna skupština u potpunosti izgubila svaki kredibilitet i to se jasno moglo čuti iz poruka brojnih zemalja koje su ostale uzdržane, koje su odbile da glasaju i bile protiv ovog cirkusa. Više od pet milijardi svetske populacije odbilo je da učestvuje u politizaciji ove teme i odlučilo je da ostane izvan te lažne priče. To sve govori o Generalnoj skupštini, ali i muslimanima koji slave to što 109 zemalja od ukupno 192 nije glasalo za njihov predlog“, rekao je Dodik i upitao šta bi bilo da je obrnuto.

Naglasio je da je ta histerija i antiustavno delovanje Bošnjaka zakucalo poslednji ekser u kovčeg BiH. „BiH više ne postoji. To vidimo iz poruka svih predstavnika političkih muslimana. Euforija i likovanje što se jedan takav dokument našao u Generalnoj skupštini govori o tome šta oni hoće i koje su im namere“, konstatovao je Dodik.

„To što su politički predstavnici muslimana, zajedno sa Nemcima i Amerikancima, planirali da razgrađuju Dejton neće se nikada ostvariti. Miran razlaz i svi srećni. Zajedno nećemo i ne možemo. Možemo razgovarati samo o razdruživanju i to je to“, naveo je Dodik.

Upitan da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD da secesija ili razdruživanje Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego kraj Republike Srpske, Dodik je rekao da je legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će Srpska podneti u BiH i da je neće sprečiti američka ozlojeđenost i bes isfrustriranog ambasadora Majkla Marfija.

„Sasvim je legitimno da Republika Srpska predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i videli bilo šta što dolazi iz Republike Srpske mislili bi da se radi o secesiji“, naveo je Dodik.

On je ocenio da je prisutan izopačen način razmišljanja kod stranaca, te ponovo ukazao na laži koje prate proces u vezi sa usvajanjem rezolucije, s obzirom na postojanja spiska od oko 90 Bošnjaka koji su živi, a imena su im uklesana na spomen ploče u Potočarima i vode se kao žrtve.

„To je evidentna prevara o Srebrenici. Oni sada žele da tu priču pokriju sa ovom tvrdnjom kako će nestati Republika Srpska. Pre će nestati SAD nego Republika Srpska“, poručio je Dodik.

Amerikanci, kaže on, samo i plasiraju laži da bi skrenuli priču s debakla u Generalnoj skupštini UN i načina organizacije sednice i zbog toga pribegavaju pretnjama.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.