Dodik, Banjac i Grujičić otvorili nove objekte Banje „Mlječanica“

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, direktor Banje „Mlječanica“ Darko Banjac i ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić otvorili su danas nove objekte hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalova u Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“.

Nakon otvaranja, objekte su osveštali paroh knežički Željko Jevđević i protonamesnik Dragan Hrvaćanin.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su najviši zvaničnici Republike Srpske, ministri, poslanici u Narodnoj skupštini, predstavnici Srpske u institucijama BiH, rukovodioci republičkih institucija, načelnici i gradonačelnici brojnih lokalnih zajednica u Srpskoj i drugi zvaničnici iz Republike Srpske i regiona, preneo je sajt RTRS.

Prethodno je Dodik održao sastanak sa ministrima u Vladi Srpske, direktorima Banje „Mlječanica“ Darkom Banjcem, Fonda zdravstvenog osiguranja Dejanom Kusturićem, Puteva Srpske Milanom Dakićem i Voda Srpske Miroslavom Milovanovićem.

Kompleks Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“ podeljen je na zdravstveni i turistički deo, a današnjim otvaranjem hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalova završava se faza izgradnje i rekonstrukcije zdravstvenog dela „Mlječanice“ koja se nalazi u opštini Kozarska Dubica.

U toj zdravstvenoj ustanovi prošle godine otvoren je novi dijagnostički centar i objekat poluintenzivne nege.

Sledi izgradnja turističko-rekreativnog centra višestruke namene u okviru projekta izgradnje najmodernijeg zdravstveno-turističkog kompleksa u BiH, koji će uz podršku predsednika i Vlade Republike Srpske u „Mlječanici“ biti realizovani do početka 2025. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.