Dodelom subvencionisanih bicikala obeležen Svetski dan bez automobila u Zrenjaninu

ZRENJANIN – U Gradskoj bašti danas je upriličena dodela subvencionisanih bicikala građanima koji su ih nabavili na osnovu raspisanog javnog poziva, a čiju je kupovinu sufinansirao Grad Zrenjanin, time je ujedno obeležen i Svetski dan bez automobila.

Pojedinačni iznos subvencije bio je 10.000 dinara, a ukupno je za ovu namenu izdvojeno iz budžeta 500.000 dinara, shodno tome, nove bicikle moglo je da kupi 50 građana sa prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina.

Uz ugovore korisnicima je uručen i simboličan poklon, komplet signalnih svetala za sigurniju vožnju, Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina.

Ugovore je vlasnicima novih bicikala uručio zamenik gradonačelnika Saša Santovac, podsećajući da je akciju sufinansiranja kupovine bicikala grad prvi put organizovao prošle godine, ali da je ovoga puta odziv prevazišao očekivanja.

„ Osim što smo udvostručili prošlogodišnji iznos pojedinačne subvencije, sa pet na deset hiljada dinara, prvobitno predviđena sredstva za ovu namenu od 240.000 dinara povećali smo na pola miliona i time omogućili kupovinu 50 bicikala po najpovoljnijim uslovima. Povećali smo subvencije s jasnom željom da što više naših sugrađana koristi bicikl kao prevozno sredstvo, ujedno i da koristi ono što smo u proteklom periodu radili, biciklističke staze na teritoriji grada, a sada uz mogućnost vožnje stazom do Rumunije, odnosno od Zrenjanina do Temišvara, i uz druge planove, kada su biciklističke staze u pitanju.“ – rekao je zamenik gradonačelnika.

Iz Gradske uprave podsećaju da Zrenjanin ima razvijenu mrežu biciklističkih staza, skoro 35 kilometara, po tome je među vodećim gradovima u Srbiji, ali i da je činjenica da ih je potrebno graditi još.

Takođe, napominju i da je na korist biciklistima izveden je i projekat prekogranične saradnje između Srbije i Rumunije, čija će finalizacija uslediti predstojećeg vikenda, povodom Dana evropske saradnje.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: