Dodeljeno novih 60 auto-sedišta za bebe rođene ove godine u zrenjaninskom porodilištu (VIDEO)

ZRENJANIN – U okviru trećeg kruga ovogodišnjeg ciklusa dodele auto-sedišta za bebe rođene ove godine u zrenjaninskom porodilištu danas je u ambijentu Gradske bašte dodeljeno je još 60 sedišta.

 

Akciju tradicionalno, već deset godina, organizuju Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada, a ove godine biće najmasovnija do sada pošto će biti dodeljeno ukupno 250 sedišta.

Prethodno je dodeljeno 120 sedišta, u akcijama održanim 14. marta i 15. maja, a danas su ih roditeljima, bakama i dekama uručivali gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zamenik Saša Santovac, pomoćnice gradonačelnika Snežana Vučurević i Marija Damjanović, kao i članica Saveta za bezbednost na putevima grada Zrenjanina Sanja Marić.

Akcija se realizuje kao jedna od mera pronatalitetne politike Grada Zrenjanina, podrške roditeljstvu, ali i kao doprinos povećanju bezbednosti učesnika u saobraćaju, u ovom slučaju onih najmlađih, koji su najsigurniji ako se prevoze u odgovarajućim auto-sedištima.

Obraćajući se prisutnim roditeljima gradonačelnik Salapura je poručio da je 2021. godine podeljeno 60 sedišta, prethodne 160, a ove 250.

„ Probaćemo naredne godine, u skladu s budžetom, da dalje povećavamo broj sedišta, a to ćemo uraditi povećanjem budžeta za Savet za bezbednost saobraćaja, koji se, između ostalog, puni i na osnovu naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji grada Zrenjanina. Za tu namenu opredelili smo i sredstva za uspostavljanje integrisanog sistema bezbednosti, odnosno tri nova automatska radarska uređaja. Kroz različite mere i druga davanja, Grad Zrenjanin pomaže roditeljima dece različitih uzrasta, od samog rođenja, smeštaja u vrtić, potom đacima i studentima preko učeničkih i studentskih stipendija, a svima nam je cilj da stvorimo takav ambijent, pre svega privredni, uz različita infrastrukturna ulaganja, da u Zrenjaninu bude sve više beba – zahvalio se gradonačelnik svima koji su danas došli u Gradsku kuću i prisustvovali svečanosti u Gradskoj bašti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: