Dodeljeni ugovori za program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, među njima i opština Opovo

NOVI SAD – Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je danas u Novom Sadu ugovore lokalnim samoupravama koje su dobile sredstva u ovogodišnjem programu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, u kojem je za subvencije domaćinstvima država obezbedila oko dve milijardi dinara ili 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Ministarka je istakla da je program energetske sanacije domaćinstava direktno usmeren ka građanima i tiče se svakog stanovnika naše zemlje.

„Na ovogodišnjem javnom pozivu još 12.000 domaćinstava u 137 gradova i opština, među kojima su prvi put i opštine sa Kosova i Metohije, Gnjilane i Kosovska Mitrovica, moći će da dobiju subvencije za energetsku efikasnost. Građani će u ovom opštinama moći da zamene stolariju, fasadu, izolaciju, neefikasne kotlove, postave solarne panele i kolektore, uz subvencije koje idu od 50 do 65 odsto vrednosti investicije“, istakla je Đedović Handanović.

Ispred opštine Opovo ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin – Damjanov. Opština Opovo je za ovu godinu dobila 3.000 000, 00 dinara što je deo koji će finansirati ministarstvo, dok će sama lokalna samouprava učestvovati sa još toliko sredstava, tako da se radi o ukupnom iznosu od 6.000 000, 00 dinara.

“Program  energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je odlično prihvaćen, kako u celoj Srbiji tako i u našoj opštini. Građani su prepoznali dobre strane ovog projekta i po zainteresovanosti koju pokazuju verujemo da će ih iz godine u godinu biti sve više ,što će u svakom slučaju doprineti na uštedi energije i sredstava koja domaćinstva izdvajaju za ove potrebe u budućnosti”  izjavila je Simin – Damjanov za Glas Opova.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.