Dodeljeni ugovori za poboljšanje stočarske proizvodnje

VOJVODINA – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora po dva konkursa – za poboljšanje stočarske proizvodnje u cilju podizanja konkurentnosti kroz preradu mleka i mesa, kao i za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini.

Sa prerađivačima mesa i mlekarima zaključeno je sedam ugovora za šta je raspodeljeno je 11 miliona dinara.

Ugovore je uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Milorad Malić koji je istakao da je u poslednjih sedam godina dodeljeno više od 125 miliona dinara u ove svrhe čime je obuhvaćeno blizu 100 mini-mesara i mini- mlekara.

„Na ovaj način su mesari i mlekari podigli svoju proizvodnju na viši nivo. Cilj ovog konkursa je da postanu konkurentni na tržištu kao i da prilagode svoje proizvode deklaracijama što bi bilo neophodno prilikom ulaska u Evropsku uniju”, izjavio je Malić i objasnio da je minimalan iznos 200.000, dok je maksimalan iznos dodeljenih sredstava dva miliona dinara.

Po konkursu o dodeli sredstava za nabavku kvalitenih priplodnih grla u AP Vojvodini zaključeno je 87 ugovora, a dodeljena su sredstva u visini od 45,4 miliona dinara.

„Ovaj konkurs se prvi put primenjuje. To je još jedan podsticaj da ostanete na selu, da uposlite svoju familiju, kao i još ljudi”, rekao je Malić i objasnio da će ostatak planiranih sredstava biti preusmeren na farmere i opremanje njihovih objekata.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.