Dodeljeni ugovori za obavljanje savetodavnih i prognozno-izveštajnih poslova

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo danas je u Pokrajinskoj vladi dodelio ugovore za obavljanje savetodavnih i prognozno-izveštajnih poslova u  2023. godini.

Potpisano je ukupno 29 ugovora, od toga 16 za obavljanje savetodavnih poslova, a 13 za prognozno-izveštajne poslove u zaštiti bilja.

Ukupan iznos sredstava opredeljenih za ove namene je 187.807.000,00 dinara.

 

Foto: AP Vojvodina

Dobitnici sredstava su devet PSS ( poljoprivredne stručne službe) sa teritorije AP Vojvodine: PSS “Poljoprivredna stanica” Novi Sad, PSS “Agrozavod” Vršac, PSS “Bačka Topola”, PSS “Ruma”, PSS “Sombor”, PSS “Senta”, PSS “Zrenjanin”, PSS “Kikinda” i PSS “Sremska Mitrovica”. Među potpisinicima su i dve PSSS (poljoprivredne savetodavne i stručne službe) – PSSS “Subotica” i PSSS “Vrbas”, zatim Istraživačko-razvojni institut “Tamiš” u Pančevu i “Enološka stanica” u Vršcu.

Za obavljanje savetodavnih poslova izdvojeno je 100.000.000,00 dinara s ciljem da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima, udruženjima, asocijacijama i zadrugama da unaprede poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj uz istovremeno očuvanje životne sredine.

 

Foto: AP Vojvodina

Prognozno-izveštajni poslovi će biti finansirani sa 87.807.000,00 dinara, a ovaj novac namenjen je radu regionalnih centara PIS, kao i koordinaciji i organizaciji prognozno-izveštajnih poslova u zaštiti bilja.

– Poljoprivredne stručne službe na teritoriji AP Vojvodine i Republike Srbije su nezaobilaza karika u razvoju poljoprivrede i prenosu znanja i nauke iz  laboratorije na njivu. Pokrajinski sekretarijat upravo iz tog razloga finansira njihov rad, odnosno savetodavne i poslove u zaštiti bilja. Ti saveti su širko dostupni svim proizvođačima i besplatni su. Cilj je da se proizvođačima pomogne da rade bolje i proizvode više, rekao je prilikom dodele ugovora Mladen Petreš, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: