logo transparend vojvodina uzivo

Dodeljeni ugovori korisnicima za održavanje tradicionalnih manifestacija

NOVI SAD – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na sredstva za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2023. godini na teritoriji AP Vojvodine, saopštila je Pokrajinska vlada.

Ugovori su potpisani sa 156 korisnika, a uručila ih je pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragica Ilić.

„Vrednost investicije je blizu 63,5 miliona, a učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo iznosi 15 miliona dinara. Resorni sekretarijat prepoznaje značaj održavanja tradicionalnih manifestacija koje imaju za cilj da promovišu i očuvaju način života u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine“, rekla je Ilić.

Kako se navodi, sredstva na ovom konkursu dobila su društva koja neguju tradiciju ručnih radova kao i narodnih običaja, udruženja koja se bave vinogradarstvom, proizvodnjom mesnih i pčelinjih proizvoda, odgajivači životinja i živine, klub žena preduzetnica, centar za socio – kulturološke izuzetnosti, i ostali.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.