logo transparend vojvodina uzivo

Dodeljeni QR kod obeleživači za turističke objekte i proizvode na teritoriji AP Vojvodine, među njima i opovačka galerija

NOVI SAD – Danas su u Pokrajinskoj vladi uručene oznake „QR Quick Response”, kojima se obeležavaju ključni turistički objekti i proizvodi u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine. QR kod tablice su deo projekta „Povećanje vidljivosti turističkih lokacija (objekata i drugih  turističkih atrakcija) u AP Vojvodini, kao centralnog marketinško-informacionog sistema, putem izrade aplikacije i postavljanja tabli sa QR kodom na turističke lokacije“, koji je sproveo Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević je istakao da će ukupno 100 tablica sa QR kodom biti postavljeno na turističke objekte u 31 lokalnoj samoupravi, što će osim turističkog razvoja doprineti i unapređenju privrede, očuvanju prirodnih i kulturnih dobara i razvoja lokalne zajednice, uz upotrebu savremenih tehnologija i njihovu primenu u okviru turističkih delatnosti.

„Povećanje vidljivosti turističkog mesta je od ključnog značaja da bi ga neko posetio. Realizacija ovog projekta predstavlja početak podizanja vidljivosti turističkih mesta na teritoriji AP Vojvodine. Sa ovom akcijom ćemo nastaviti u toku godine, a ono što predstoji je i kreiranje aplikacije za mobilne telefone na oba programska jezika, gde će sva vidljiva turistička mesta biti dostupna na jednom mestu, kako bi turisti putem aplikacije stigli do QR koda koji će očitati putem mobilnih uređaja“, istakao je Ivanišević i dodao da je upotreba savremenih tehnologija u turizmu ključna za bolju dostupnost i vidljivost turističkog resursa određene destinacije i mikrolokacije.

Među 100 QR dodeljenih kodova, tablicu je dobila i Galerija „Jovan Popović“ u Opovu koja radi u okviru Opštinske narodne biblioteke Opovo.

„Ovo je i značajno priznanje za našu kulturnu ustanovu i galeriju koja je svakako najprepoznatljiviji arhitektonski objekat i najposećenija turistička destinacija na teritoriji naše opštine“, izjavila je direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, istakavši značaj kulturnog turizma za Opštinu Opovo.

Ivanišević je informisao prisutne da je u toku i izrada još jedne aplikacije za mobilne telefone, kojom će prvi put biti predstavljeni turistički potencijali AP Vojvodine i na znakovnom jeziku, što je, prema njegovim rečima, jedinstveno u čitavoj Evropi.

Pokrajinski sekretar je uputio poziv svim lokalnim turističkim organizacijama da se predstave u okviru Paviljona Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma na Novosadskom sajmu u novembru mesecu, te  prikažu potencijale svoje lokalne sredine i predstave se po prvi put sa turoperatorima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.