Dobitnici pokrajinskih priznanja

NOVI SAD – Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja jednoglasno je odlučila o ovogodišnjim dobitnicima najviših priznanja koja se dodeljuju u AP Vojvodini u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, sporta, ravnopravnosti polova i ljudskih i manjinskih prava.

Pokrajinsko priznanje u oblasti privrede „Lazar Dunđerskiˮ dobila je kompanija „Gebi“, proizvodno-trgovinsko društvo sa ograničenom odgovornošću iz Čantavira, a Pokrajinsko priznanje u oblasti obrazovanja „Đorđe Natoševićˮ dodeljeno je Gimnaziji „Veljko Petrović“ iz Sombora.

Dobitnik Pokrajinskog priznanja u oblasti kulture „Ferenc Feherˮ jeste Udruženje „Banatski kulturni centar“ iz Novog Miloševa, a dobitnica Pokrajinskog priznanja u oblasti sporta „Momčilo Tapavicaˮ atletičarka Adriana Vilagoš.

Pokrajinsko priznanje u oblasti ravnopravnosti polova „Milica Tomićˮ dodeljeno je Stanislavi Rokvić, osnivaču Edukativnog centra „Poletarac“ u Bačkoj Palanci.

Predsednica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine dr Suzana Kujundžić Ostojić dobitnica je Pokrajinskog priznanja u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatekˮ.

Pokrajinska priznanja, kao i Pokrajinska nagrada „Mihajlo Pupin“ operskom pevaču Željku Lučiću, biće uručeni 25. novembra na svečanosti povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatekˮ biće uručeno 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.