Do sada podneto 2.660 prijava za upis dece u vrtiće PU “Radosnog detinjstva”

NOVI SAD – Konkurs za upis dece u vrtiće „Radosnog detinjstva” počeo je 3. aprila i trajaće do 3. maja, dok će rezultati biti objavljeni do 5. juna na sajtu te predškolske ustanove.

Raspisano je 1.590 mesta, od kojih je najviše za jaslice – 843, što je za oko 150 više u odnosu na prošlu godinu.

Do sada je podneto 2.660 prijava, a prioritet imaju deca čija su oba roditelja zaposlena ili ako je u pitanju treće ili veći broj dece u porodici. Osim toga, u prioritete se ubrajaju i deca iz društveno osetljivih kategorija – žrtve nasilja, deca sa smetnjama u razvoju, kao i deca obolelih i samohranih roditelja.

Kako navode u Predškolskoj ustanovi, na listi čekanja je od prošle godine ostalo 508 dece, ali se ona gasi otvaranjem novog konkursa. Sva deca ostala na prošlogodišnjoj listi čekanja moraće da obnove prijavu za konkurs, a najviše ih je na Detelinari, Novom naselju, u Veterniku, oko Železničke stanice…

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Prilikom prijave, roditelji imaju pravo da odaberu vrtić koji im odgovara – kažu iz PU „Padosno detinjstvo”. Decu prijavnjenu na konkurs raspoređujemo isključivo prema željama roditelja. Nakon konkursa, kada dobijemo proširenje kapaciteta, mi roditeljima ponudimo vrtiće u kojima ima mesta. Ako ne žele, ne moraju da prihvate predlog. Ipak svi pristanu u nadi da će kasnije dobiti premeštaj u zabavište na poželjnoj lokaciji.

Tagovi:

Pročitajte još: