Do sada je sedma godina bila najkritičnija u braku, a danas? Iznenadiće vas odgovor

Do sada je bilo uvaženo mišljenje da je sedma godina braka najkritičnija, ali nova istraživanja pokazuju da bračni parovi danas prolaze mnogo ranije kroz ljubavnu krizu.

Sedma godina je uglavnom bio period kada nastupa nevera, a u zavisnosti od okolnosti, i razvod braka. Ljubavni odnos padne nisko na listi prioriteta, a posao, deca i svakodnevni životni problemi ispreče se između partnera i stvaraju sve dublje razlike među njima.

Britanska stranica za upoznavanje, illicitencounters.com, na osnovu više od dve hiljade ispitanika došla je do zaključka da problemi u braku dolaze na videlo čak dva puta ranije nego što je to bio slučaj u prošlosti. Kao jedan od glavnih razloga navodi se emancipacija žena koje su danas intenzivnije u svemu, kao i ravnopravnost polova. Nema više ženskih obaveza, žene sada očekuju da i muškarci učestvuju i u vaspitanju dece i u kućnim poslovima.

Dok su ranije muškarci uglavnom bili ti koji su tražili neobaveznu vezu dok su bili u braku, danas u istoj meri varaju i muškarci i žene, s tim što do prevare kod mnogih dolazi već posle dve godine veze.

Čak 33 posto ispitanika je priznalo da je treća godina najkritičniji period u vezi, umesto nekadašnje sedme.

Od svih ispitanika koji su priznali da su nakon treće godine prevarili partnera, čak je polovina kao glavnog krivca navela drugu stranu, odnosno – nedostatak intimnosti. Četvrtina njih smatra da se njihov odnos promenio dolaskom dece, a nešto manje ih je priznalo je da su odnosi zahladneli zbog finansijske situacije, piše Zadovoljna.hr.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.