logo transparend vojvodina uzivo

Đurić na marginama sastanka Prijatelji Zapadnog Balkana sa Grlić – Radmanom i Blanerom

BEČ – Ministar inostranih poslova Srbije Marko Đurić razgovarao je danas na marginama ministarskog sastanka „Prijatelji Zapadnog Balkana“ u Austriji sa hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom o bilateralnim i regionalnim pitanjima, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije na platformi X (Tviter).

Đurić se sastao i sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajom Blanarom, naveo je MSP Srbije.

Šef srpske diplomatije je istakao da je strateško opredeljenje Srbije punopravno članstvo u EU, zahvalivši Slovačkoj na podršci u procesu evropskih integracija i njenom stavu o Kosovu i Metohiji.

Đurić je danas učestvovao na sastanku evropskih ministara spoljnih poslova neformalne grupe „Prijatelji Zapadnog Balkana“ i partnera sa Zapadnog Balkana.

On je, govoreći o procesu pristupanja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji rekao da svi resursi treba da se objedine, kako bismo rešili sve izazove sa kojima je suočen ne samo naš region, već i Evropa u celini.

„Ako želimo da region bude potpuno integrisan, moramo da udružimo snage u zagovaranju za ulazak regiona u Evropsku uniju, bez obzira što među nama postoje razlike“, rekao je Đurić na skupu u Getvajgu u Austriji, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.