logo transparend vojvodina uzivo

Đukić Dejanović: Sve spremno za polaganje male mature, sutra polaganje srpskog jezika

BEOGRAD – Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je sve spremno za polaganje završnog ispita za učenike osmog razreda u Srbiji, istakavši da će se sutra polagati srpski, odnosno maternji jezik, naredni dan matematika, a 20. juna će se polagati izabrani predmet.

Ona je u izjavi za Tanjug rekla da je polaganje male mature sa razlogom odloženo za jedan dan zbog praznika Kurban bajrama, ali da to ne utiče na bezbednost i tajnost testova.

„Preduzeli smo sve da bezbednost pre svega dece a i samih testova i tajnost budu na nivou. Zadaci će biti kao i ovih godina po težini – osnovni, srednji i napredni nivo će se u onoj srazmeri u pitanjima rasporediti kao što je to bilo i do sada, tako da ćemo imati priliku da 66.970 učenika osmog razreda pristupi ispitu“, navela je ministarka.

Đukić Dejanović je rekla da u srednjim školama ima 72.522 mesta što omogućava da svi učenici nađu svoje mesto u srednjoj školi, i dodala da će 2. juna biti istaknut raspored dece po srednjim školama dece.

Ministarka je u izjavi za Tanjug svim osmacima poželela mnogo uspeha na polaganju zavšrnog ispita, i da hrabro, sa mnogo znanja i opštenosti priđu polaganju ispita.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.