logo transparend vojvodina uzivo

“Đačko igralište“ postaje centar za razvoj vrhunskog sportskog stvaralaštva

NOVI SAD – Na sajtu JP „Urbanizam“ Novi Sad predstavljen je Rani javni uvid u konceptualni okvir Plana detaljne regulacije Đačkog igrališta.

 

Foto:nsurbanizam.rs

Plan je zasnovan na osnovu Generalnog urbanističkog plana Grada Novog Sada do 2030. godine i Plana generalne regulacije Limana sa Univerzitetskim centrom u Novom Sadu.

Planirana mreža sportsko-rekreativnih centara treba da obezbedi uslove za razvoj vrhunskog sportskog stvaralaštva, održavanje sportskih takmičenja i masovnije bavljenje svih slojeva stanovništva sportom i rekreacijom.
Planira se upotpunjavanje mreže nedostajućim sadržajima, ravnomerniji prostorni raspored i podizanje nivoa sportske, školske i rekreativne infrastrukture na viši nivo, tako da zadovoljava svakodnevne potrebe građana.

Važno je istaći da se zadržava postojeći sportski centar Univerziteta, koji čini kompleks „Đačkog igrališta” sa terenima na otvorenom.

Plansko područje obuhvata deo sportskih terena „Đačko igralište” (postojeći rukometni teren i dvostrano orijentisane tribine) i deo zajedničke blokovske površine Univerziteta u Novom Sadu, koja se uglavnom koristi kao nenamenski parking.

U okviru granice Plana nalaze se i postojeći objekti Univerziteta: magacin za zapaljive materije Instituta za hemiju — PMF i objekat u funkciji Fakulteta fizičkog vaspitanja, koji se zadržavaju.

Planiraće se mogućnost izgradnje objekta Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, spratnosti od Po(Su)+P do Po(Su)+P+2, u definisanoj zoni izgradnje.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.