Pred vama je jedan pravi recept za ručak. Takođe, savršeno je glavno jelo kada vam se najave gosti, a s obzirom na to koliko je sočno i ukusno, u slast će ga pojesti i deca.
Za razliku od govedine, svinjetine i jagnjetine, teletina ima znatno nižu energetsku vrednost, a više visokokvalitetnih belančevina uz manje masti.
Svakako, ako baš poželite, ovako pripremljeno povrće možete spremati uz razne vrste mesa. Kada je jelo gotovo, za promenu, možete njime puniti tortilje.
Sastojci:
3 veća krompira
1 patlidžan
2 manje tikvice
2 crvene paprike
2 zelene paprike
4-5 čena belog luk
so, ulje, aleva paprika, origano
Za meso:
500 g teletine
500 ml soka od paradajza
1 crveni luk
2 čena belog luka
so, biber, bosiljak
Priprema:
Sve povrće iseći na štapice (sem belog luka) i staviti u veliku činiju. Dodati ulje i začine i dobro promešati da se pomešaju začini i ulje sa povrćem.
Poređati povrće na pleh sa pek papirom i odozgo staviti cele čenove belog luka, pa peći na 210°C dok krompir ne bude gotov.
U dublji tiganj staviti malo ulja da se zagreje. Dodati iseckan crveni luk da se proprži. Meso iseckati na trakice, pa dodati u luk. Propržiti meso dok ne promeni boju, a onda sipati pola šolje vode i ostaviti da se meso dinsta na jačoj vatri (ringla 7 od 9).
Kad voda ispari dodati sitno iseckan beli luk, malo promešati i staviti sve začine i sipati paradajz sok. Smanjiti ringlu (5 od 9) i ostaviti da se krčka dvadesetak minuta.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.