Dinamo doveo brazilsko čudo od deteta, novog Nejmara!

Tim iz Zagreba pojačao se jednim od najvećih talenata sveta

Ovog zimskog prelaznog roka, pored brojnih transfera širom Evrope, pažnju privlači i dolazak mladog Brazilca Belinja u Dinamo .

Od ovo godine u Dinamovim pionirima će zaigrati jedan od najvećih, možda i najveći svetski talent svog godišta, četrnaestogodišnji Brazilac Rafael Gomes Cirino ili skraćeno – Belinjo.

U tome mu je pomogao hrvatski fudbalski menadžer Endi Bara, vlasnik agencije Niagara Sport Company, kao i njegov brat Deni Bara.

– O Belinju sam čuo u Španiji, pričalo se o njemu po celoj Južnoj Americi, da je to dete vanserijski talenat, i to po brazilskim standardima. Ne evropskim, nego brazilskim. Tako sam svog brata Denija poslao u Rio da ga vidi na delu. I njegova reakcija čim je ugledao Belinja bila je: “Ovakvog fudbalera nikada nisam video!” Tada je stupio u kontakt s dečakovim ocem Misaelom kako bismo ga eventualno pridobili za našu agenciju. Predstavili smo mu se, pričali smo mu o Hrvatskoj, upoznali ga s pričom o Daniju Olmu… Na tome je na početku i ostalo budući da su dečakovu porodicu u to vreme saletali i brojni brazilski menadžeri – priča Endi za vecernji.hr pa nastavlja:

– Nažalost, u to vreme Misaelova supruga već je bila teško bolesna i posle nekoliko meseci borbe s teškom bolešću ona je tu bitku ipak izgubila. Misael je iznenada ostao bez supruge, njegovih četveoo dece bez majke i otac im sa svojim primanjima nije mogao osigurati egzistenciju. Tada nam se bio javio, kazao nam je kako zbog tuge i želje za novim poslom i boljom zaradom želi da napusti Brazil.

Priča malog Belinja je takva da je došao u Hrvatsku pošto je njegov otac dobio posao kao građevinac u Novom Vinodolskom. Pošto mu se dopao život u Evropi, po rečima Bare, odlučio je da ostane.

– Nakon što ga je Dinamo video na delu, bili su oduševljeni. Prvi ga je video trener Dino Julardžija, koji mi je kazao da se radi o čudu od deteta. Da vam pokušam dočarati o kakvom je fudbaleru reč, reći ću vam sledeće: ako Belinjo sa 18 godina bude imao ovakve performanse kakve sada ima, ako bude tako dominirao u tom uzrastu, on će biti najskuplji Dinamov igrač ikada, i to sa velikom razlikom! Samo da podsetim kako će Olmov transfer sa bonusima dostići iznos od oko 40 miliona evra. Video sam Eduarda, Halilovića, Kovačića… u tim godinama i niko od njih nije bio takav talent kao Belinjo! U tim godištima niko nije dominirao kao on, to kažu i Dinamovi treneri. Verujte mi, on je novi Nejmar! On igra sa lakoćom, on prolazi trojicu kao da ih nema. Moraš da ga fauliraš da bi mu uzeo loptu. Ali, naravno, kako će se on razvijati, koliko će narasti, ojačati, mi to u ovom trenutku ne znamo- zaključio je Endi Bara

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: