logo transparend vojvodina uzivo

Devet sadnica za devet života

INĐIJA – Učenici Osnovne škole „Jovan Popović“ u Inđiji, zajedno sa predsednikom opštine Vladimirom Gakom, zasadili su 9 sadnica u parku ispred škole u znak večnog sećanja na žrtve pucnjave u Osnovnoj školi „“Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, gde je život izgubilo osam učenika i jedan radnik škole.
Foto: Vojvodina uživo

„Nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila, ovim simboličnim činom želimo da pokažemo da njihovi životi nisu završeni, da će živeti u našem sećanju koje nikad neće proći. Svi mi ovde zajedno, upravo ovako kako smo to uradili sadnjom drveća, pokazujemo koliko smo potrešeni svi zajedno i pokazujemo upravo kroz simboliku drveta, koje će rasti stotinama godina, da upravi mislimo nanjih i da se molimo za njih. Ovo je nauk i opomena, koliko treba svi da dodatno obratimo još pažnje i obrazovanju, ali i onome što je još važnije ljubav koju treba upravo ova deca da šire među sobom i da se nikada i nigde ovako nešto ne dogodi“, istakao je predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak.

Foto: Vojvodina uživo

Predsednik opštine se uverio da je u ovoj, kao i u ostalim inđijskim školama, angažovan veći broj školskih policajaca, i najavio da će stručni radnici i psiholozi u inđijskim školama ubuduće morati da posvete više pažnje deci, a manje administrativnim poslovima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.