Devet kompanija članica NTP-a predstavljeno Novosadskim studentima (VIDEO)

NOVI SAD – Danas je u zgradi Naučno-tehnološkog parka održan „Dan otvorenih vrata“, a novosadskim studentima predstavile su se sve tehnološko-razvojne kompanije koje su članice NTP-a.

Pre svega cilj je bio upoznati studente Univerziteta u Novom Sadu sa mogućnostima dobijanja stipendija, obavljanja stručne prakse ili zaposlenja u tim kompanijama, ali njihove štandove mogli su posetiti i oni koji nisu studenti.

Direktor NTP-a Nebojša Drakulić izjavio je da je „Dan otvorenih vrata“ ispunio sva očekivanja i da će ovaj događaj ući u program redovnih dešavanja, jer, kako je ocenio, utiče na ispunjavanje misije NTP-a, a to je, prvenstveno, spajanje nauke i privrede.

U holu parka predstavili su se:

Continental Automotive Serbia – Razvoj i proizvodnja automobilskih delova i pametnih rešenja za enterijere i eksterijere vozila.

Schneider Electric – Digitalna rešenja za energiju i automatizaciju za efikasnost i održivost.

3Lateral – Inovativne tehnologije digitalizacije ljudskog izgleda i pokreta, pionir u industriji video igara.

Novelic – Najveći svetski nezavisni dobavljač “mmWave” radarskih senzora i rešenja za percepciju.

Syrmia – Softverska kuća fokusirana na automobilska i potrošačka tržišta, sa visoko kvalifikovanim programerima i „QA“.

Norma Grupa LLC – Inteligentna, prilagođena projektovana rešenja za svaku potrebu spajanja u svetu, od sistema za hlađenje do upravljanja vodom do usisavanja vazduha, indukcije i još mnogo toga.

Lanaco – Informacione i komunikacione tehnologije od sistema integracije, preko razvoja softverskih rješenja i edukacije, do izrade kompleksnih IT projekata od nacionalnog značaja

Vega IT Alpha – Stručnost i rad u oblastima farmaceutske-tehnologije, zdravstvene tehnologije, transporta i logistike, prehrambene tehnologije, poslovni „blockchain“ i druge.

ZF Serbia – Širok spektar proizvoda za putnička i komercijalna vozila i industrijsku tehnologiju stvarajući novu generaciju mobilnosti.

Sve ove kompanije detaljnije su se predstavile studentima u amfiteatru Naučno-tehnološkog parka gde je svaka od njih održala prezentaciju.

Nakon toga neke od kompanija održale su predavanja iz oblasti kao što su „Mašinsko učenje – grafički procesori i sistemi“ od „Syrmije“, kao i „Embedded Software Fundamentals and Beyond“, od kompanije „Continental Automotive“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.