Odličan desert koji, kad se dobro ohladi, može da zameni sladoled i da prija svaki dan.
Potrebno je:
1 l mleka
2 pudinga od jagoda
6 kašika griza
300 gr jagoda
vanilin šećer
100 gr čokolade
100 gr čokolade
200 gr šlag kreme
200 ml slatke pavlake
Uputstvo:
U 500 ml mleka dodati šećer po želji, vanilin šećer, dodati čokoladu i skuvati 6 kašika griza. Sipati u pleh koji možete malo podmazati uljem.
Sada u ostatku mleka skuvajte puding uz dodatak šećera po želji.
Puding ohladiti pa izmešati sa umućenim šlagom i sipati na prohladjeni griz. Ostaviti da se stegne pa dodati umućenu slatku pavlaku.
Držati u frižideru sat-dva pa seći.
Pročitajte još:
Kako da skuvate jaja bez pucanja
Ne postoji osoba koja ne ume da skuva jaja. Za ovaj “podvig” zaista nije neophodno da budete vešti u kuhinji. Međutim, ono što se redovno dešava, čak i iskusnim domaćicama, jeste da jaja, u toku kuvanja puknu. To samo po sebi i ne bi bilo toliki problem, ali, nakon što jaja puknu, protein iscuri i […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.