Dermatolog otkriva 3 najbolja saveta za negu suve kože zimi – drugi je genijan: Sami napravite najjeftinije sredstvo za hidrataciju!

Američka dermatološkinja Šeran Idris iz Njujorka i osnivačica kompanije za negu kože nedavno je otkrila tri važna saveta koja će vam pomoći da sačuvate svoju suvu kožu ove zime. Dr Idris podelila je stručne smernice koje će vam pomoći da preventivno delujete i da na pravi način negujete suvu kožu u hladnim mesecima.

“Kao sertifikovani dermatolog kažem vam da prestanete da umivate lice dva puta dnevno sredstvom za čišćenje”, upozorava ona na samom početku svog snimka.

“Sačuvajte sredstvo za čišćenje za veče i preskočite ga ujutru, jer ako to radite i uveče i ujutru preterano ćete oguliti svoju kožu, posebno kako je vazduh sve suvlji, a vaša koža će to mrzeti”, dodaje ona.

Dr Idris savetuje da uvek birate nežne umivalice sa sastojcima kao što je glicerin ili ceramidi koji pomažu da koža zadrži vlagu.

“Ako je vaša kožna barijera upaljena i osećate se kao da vam je lice zategnuto, izbegavajte mirise u prozvodima u ovom slučaju”, ističe.

Ova dermatološkinja dalje savetuje da sami napravite posebnu vrstu hidrantnog mista od glicerina za vašu kožu. “Veoma je lako, uzmite u lokalnoj apoteci 100-procentni, čisti glicerin i pomešajte ga u odnosu jedan prema četiri sa vodom”, savetuje ona i upozorava da ga morate obavezno razblažiti. Smesu stavite u bocu sa raspršivačem i poprskajte lice kad poližete da ga hidrirate i osvežite.

“I na kraju, ako ste lenji i mrzi vas da koristite mist i hidrirate kožu tokom dana, pustite da ovlaživač vazduga uradi posao umesto vas”, zaključila je dr Idris koja savetuje da ga držite pored kreveta ili stola i tvrdi da će vratiti vlagu u vazduh, te učiniti vašu kožu učiniti jedrom i glatkom.

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.