Đerlek u Surdulici potpisao ugovor o projektima vrednim 12 miliona dinara

SURDULICA – Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednca opštine Surdulica Aleksandra Popović potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže i rekonstrukcije lokalnog puta u Zagužanju u naselju Kopčini u Surdulici, za koji su opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 12 miliona dinara.

Đerlek je naglasio da će realizacija projekta rešiti problem odvođenja otpadnih voda čime će kompletno biti završena kanalizaciona mreža u ovom delu naselja za 243 domaćinstava i oko 600 meštana, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ovaj deo, kako je objasnio, predstavlja najvišu tačku naselja i trenutno nema rešeno pitanje kanalizacionog sistema i otpadnih voda što predstavlja veliki problem za građane i životnu sredinu.

Prema njegovim rečima, projektom je obuhvaćena i rekonstrukcija lokalnog puta u istom naselju koji će biti povezan sa preostalim delom putne infrastrukture u naselju Kopčini i koji će stvoriti uslove za normalan život meštana ovog naselja.

Popović je istakla da Surdulica prati politiku Vlade Srbije, ulaganjem i oživljavanjem sela i seoskih naselja u ovoj opštini kroz realizaciju vitalnih projekata i unapređenjem životnih uslova, koji su, kako je objasnila, ključan faktor za razvoj surduličke opštine i čitavog kraja.

Realizacija ovog projekta, navela je ona, imaće pozitivni uticaj na podizanje kvaliteta života građana naselja Zagužanje i doprineće održavanju postojećih i revitalizaciji zapuštenih domaćinstava.

Poručeno je da formiranjem dva kabineta koja za cilj imaju razvoj svih opština i regiona u Srbiji, Vlada pokazuje da ima sluha za ravnomerniji razvoj i probleme svih naših građana.

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i ministar zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.