Đerlek s direktorom SEDA o razvojnim mogućnostima i ulaganjima u Sandžak

Mirsad Đerlek
BEOGRAD – Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je danas sa direktorom Regionalne razvojne agencije Sandžaka (SEDA) Samirom Kačaporom o mogućnostima projektne saradnje i investicijama u ovaj deo naše države.

Đerlek je istakao da je podrška regionalnim agencijama izuzetno važna, pre svega u oblastima koje su ključne za život naših građana. On je pohvalio projekte u okviru dualnog obrazovanja, koje ova Agencija sprovodi, dodajući da je obrazovanje glavni pokretač ekonomije i garant ostanka mladih u zemlji.

Regionalna razvojna agencija Sandžaka, kako je objasnio direktor Kačapor, ima više desetina realizovanih projekata do sada, dodajući da je zahvaljujući podršci koju pruža malim i srednjim preduzećima, Agencija uspela da obezbedi veliki broj novih radnih mesta za ovaj kraj.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti konkretene saradnje u oblasti infrastrukture, turizma, zaštite životne sredine, ali i privlačenja investicija neophodnih za otvaranje novih radnih mesta i bolji život građana.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: