logo transparend vojvodina uzivo

Đerlek: Loznica s novima kompanijama postala investiciona destinacija

Đerlek
BEOGRAD – Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Loznicu i u razgovoru sa direktorkom Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine Danijelom Marković poručio da resorni kabinet i razvojne agencije širom Srbije imaju važnu misiju stvaranja uslova za bolji život svih naših građana.

Đerlek je ukazao na to da je Loznica otvaranjem kompanije za proizvodnju autodelova MINTH Automotive Europe i američke kompanije Adient, postala važna investiciona destinacija i pokretač privrednog oporavak čitavog Podrinja. S obzirom da je privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mesta jedan od prioriteta vlade, Đerlek je naveo da ćemo nastaviti sa stvaranjem povoljne invesicione klime i privlačenju investitora, pre svega u manje razvijene delove Srbije.

On je ocenio da će završetak brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica omogućiti brži ekonomski napredak Loznice i opština ovog okruga, ali istovremeno ukazao na to da je neophodno stvoriti i adekvatan kulturno-društveni sadržaj kako bismo zaustavili migracije i omogućili mladim ljudima da ostanu da žive u svojim opštinama. Govoreći o ekonomskoj situaciji u tom regionu, direktorka Marković je navela da su kapaciteti industrijske zone „Šepak“ u Loznici popunjeni i da će uskoro biti otvorena i zona „Sever“, namenjena industrijskoj proizvodnji u oblasti građevinarstva, zanatstva i manufakture.

Marković je navela i da je ključni cilj Razvojne agencije podrška rastu, poslovanju i razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Ona je objasnila da je ovaj kraj poznat po ratarstvu i voćarstvu i ocenila da je neophodno podržati izvozne kapacitete poljoprivrednih proizvođača, dok je Đerlek poručio da su oporavak i osnaživanje poljoprivrede važni za ekonomiju čitave države.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.