Derbi Zvezde i Vojvodine u čast Siniše Mihajlovića, dresovi na poklon sinovima

BEOGRAD – Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Vojvodina odali su počast Siniši Mihajloviću uoči današnjeg meča dva tima na startu prolećnog dela Superlige Srbije.

Mladi fudbaleri Zvezde su pre meča odigrali plesni performans i telima formirali broj 1969, godinu rođenja i 2022, godinu smrti Siniše Mihajlovića.

Prikazano je i Mihino tajno oružje slobodni udarac, a za kraj je razvijena je njegova fotografija na centru terena, po ugledu na mečeve Lige šampiona.

Utakmici prisustvuje i Mihajlovićeva porodica, brat Dražen, kao i sinovi Dušan i Nikolas, koji su dobili na poklon dresove Zvezde sa brojevima 11 i osam (broj koji je Siniša nosio u Barjju) i Vojvodine sa brojem 11.

Poklone su predali predsednik Zvezde Svetozar Mijailović i član šampionskog tima iz Barija Dragiša Binić, odnosno predsednik Novosađana Dragoljub Zbiljić.

Mihajlović je sa Vojvodinom osvojio titulu, a potom je sa Zvezdom osvojio titulu, Kup, Kup šampiona i Interkontinentalni kup.

Preminuo je 16. decembra prošle godine od posledica leukemije.

VIP tribina stadiona “Rajko Mitić” ubuduće će se zvati po Siniši Mihajloviću

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je danas na zvaničnom sajtu da će se VIP tribina na zapadnoj strani stadiona “Rajko Mitić” ubuduće zvati po Siniši Mihajloviću.

Odluka je doneta jednoglasno na sednici Skupštine FK Crvena zvezda na predlog potpredsednika Upravnog odbora Jovana Aćimovića.

“Nije Siniša postao Zvezdina legenda samo zbog igračkih, već zbog ljudskih kvaliteta. Miha nikada nije prekinuo vezu sa Crvenom zvezdom i Srbijom i bio je večiti ambasador našeg kluba i naroda. Uvek je sa ponosom isticao odakle potiče, da pripada Crvenoj zvezdi i Srbiji, a njegova tragična i prerana smrt je nesumnjivo uticala da uđe u legendu”, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Mihajlović je u Crvenoj zvezdi odigrao 38 utakmica i postigao devet golova. Bio je deo tima “crveno-belih” koji su 1991. godine osvojili Kup evropskih šampiona kao i Interkontinentalni kup u decembru iste godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: