A zašto se zove depresivna – jer se pravi bez jaja, maslaca i mleka…
Sastojci:
pola kesice praška za pecivo
prstohvat soli
230 g glatkog brašna
150 g belog šećera
7 ml ekstrakta vanile
80 ml biljnog ulja
240 ml vode
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Kalup za torte obima 23 centimetra obložite papirom za pečenje. Izmešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte šećer i opet promešajte. Dodajte vanilu, ulje i pola vode. Nemojte dodavati celu količinu vode, jer nećete moći da zamesite testo. Miksajte dok testo ne postane glatko i bez grudvica. Dodajte preostalu vodu i ponovo miksajte dok testo ne postane glatko.
Ulijte testo u kalup za pečenje. Pecite oko 35 minuta ili dok sredina ne bude pečena.
Neka se kolač potpuno ohladi u kalupu pre sečenja ili stavljanja glazure.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.