Demanti Republičkog geodetskog zavoda: Uhapšena S. I. dobila otkaz u katastru, pa se zaposlila kod javnog beležnika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

KRALJEVO – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su S. I. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo nesavestan rad u službi.

 

Republički geodetski zavod demantuje tekst u kojem se navodi da je uhapšena S. I. radnica katastra u Kragujevcu.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

– Republički geodetski zavod demantuje tekst objavljen u pojedinim medijima da je uhapšena S. I. radnica katastra u Kragujevcu.

Protiv S.I. Republički geodetski zavod je 2019. godine vodio disciplinski postupak zbog teže povrede radne dužnosti – nesavesnog rada.

Taj postupak je pravnosnažno okončan nakon čega je prestao radni odnos S.I. u Službi za katastar nepokretnosti Kragujevac Republičkog geodetskog zavoda.

Jučerašnje hapšenje S. I. sprovedeno je zbog istog tog dela.

Prema saznanjima RGZ-a, nakon prestanka radnog odnosa u katastru, S.I. je započela radni odnos u kancelariji javnog beležnika u Kragujevcu, odnosno u sistemu Javnobeležničke komore.

Posebno je potrebno naglasiti da je autor teksta je upoznat sa činjenicom da S.I. već više od godinu dana nije službenica katastra u Kragujevcu.

Sve prevarne radnje u vezi sa nepokretnostima otkrivaju se u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Republičkog geodetskog zavoda, a zahvaljujući novom digitalnom sistemu katastra takve prevare se lako dokazuju- navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još: