Delegacija Republike Srpske u poseti Skupštini AP Vojvodine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U sklopu posete delegacije Republike Srpske skupštini AP Vojvodine, danas je održan sastanak sa predstavnicima Nacionalnih saveta u prostorijama NSMNM gde ih je dočekao predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor sa potpredsednicima Damirom Zobenicom, Aleksandrom Maletić i Nemanjom Zavišićem.

Delegacija Republike Srpske doputovala je na čelu sa predsednikom Narodne skupštine RS Nedeljkom Čubrilovićem, potpredsednicima Željkom Stojičić, Sonjom Karadžić-Jovičević i Denisom Šulićem.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac, predsednik poslaničke grupe Dmitar Stanišić, predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa NSRS Aleksandar Zirojević, kao i direktor Fonda za izbegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

Zatim, nakon posete subotičkoj Sinagogi zvaničnici će se uputiti ka Gradskoj kući gde će ih dočekati gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, zajedno sa predsednikom Skupštine Grada Subotice Balintom Pastorom, uz predstavnike Zavičajnog udruženja.

Ovo je prvi sastanak zvaničnika Skupštine APV i NSRS od 9. jula kada je banjalučki Fakultet političkih nauka održao prezentaciju u Skupštini APV.
Nakon sastanka delegacija NSRS uputiće se na Palić, nakon čijeg obilaska će posetiti salaš “Zvonko Bogdan”, pre povratka u Novi Sad.

Poseta predstavnika NSRS potvrda je uspešne saradnje između Republike Srpske i AP Vojvodine, koja je započeta 2017. godine potpisivanjem Memoranduma o saradnji dve skupštine, kao i potpisivanjem Protokola o saradnji Skupštine APV i Republike Srbije.

 

Tagovi:

Pročitajte još: