Delegacija Narodne Republike Kine u poseti Kikindi

KIKINDA – Delegacija Narodne Republike Kine posetila je Kikindu, kako bi se detaljnije upoznala sa potencijalima ovog grada.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, Milenko Jovanov narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, Miroslav Dučić načelnik Severnobanatskog upravnog okruga i Dejan Pudar, direktor Sportskog centra ”Jezero” gostujuću delegaciju, u okviru posete, detaljnije su upoznali sa radom kikindskog Sportskog centra i Muzeja i Studija ”Terra”.

Foto: Vojvodina uživo

”Bila je ovo odlična prilika da delegaciji prikažemo sve potencijale našeg grada, ali i pričamo o investicijama i novim projektima koje zajedno možemo da realizujemo u narednom periodu. Dobra saradnja dva predsednika daje nam nadu da ćemo i na lokalnom nivou pronaći način da zajedničkim projektima unapredimo život u našim sredinama”, rekao je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo

Predstavnici Kine već su posetili Kikindu kada su u gradu nabavljali mašine i opremu za njihove fabrike.

”Nažalost, većina tih fabrika više ne postoji, ali je na nama da izgradimo nove pogone u Kikindi kako bi ljudi imali perspektivu u svom gradu. Konkretnije smo razgovarali na temu kulture i zelene energije, a naravno da smo iskoristili priliku kada su se razgovori otvorili prema privredi i onome što Kikinda svakako ima da ponudi. Ovakve posete su vrlo važne, nadam se da će ih biti još više pogotovo iz ovako moćne zemlje koja služi za primer i ugled, koja nam je pomagala u različitim situacijama i svojim delima pokazala da su Srbija i Kina čelični prijatelji”, dodao je Milenko Jovanov, narodni poslanik.

Foto: Vojvodina uživo

Gostujuću delegaciju predstavljali su Marina Raguš, narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije, Liu Kai, ekonomski i privredni savetnik Ambasade NR Kine, Xu Moyi, treći sekretar Ambasade NR Kine, Liu Wei, asistent generalnog direktora CRBC, potpredsednik Kineske privredne Komore u Srbiji, kao i Zhang Kai, projekt menadžer izgradnje puta Novi Sad – Ruma.

Foto: Vojvodina uživo

”Kikinda je jedan od najlepših gradova u Vojvodini i Srbiji, što je samo dodatni motiv za jačanje saradnje dve zemlje, kao i kineskih i srpskih kompanija. Veoma mi je drago što sam imao priliku da prisustvujem sastanku i da zajedno sa predstavnicima kineskih preduzeća saznam više o mogućnostima saradnje”, dodao je Liu Kai, ekonomski i privredni savetnik Ambasade NR Kine.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: