Del Potro otkrio da je otišao u penziju uz jedan neostvaren san, a jedan od “krivaca” je Đoković

Želeo je Argentinac da se domogne i 1. mesta na ATP listi, ali je to bilo nemoguće ostvariti tokom dominacije “velike trojke”

Sada već bivši argentinski teniser, Huan Martin del Potro, pričao je za jedan teniski sajt u Brazilu, gde se osvrnuo na svoju karijeru, ali i na jedan neostvaren san sa kojim je otišao u penziju.

Del Potro je bio jedan od retkih tenisera koji je uspevao da napravi problem Đokoviću, Nadalu i Federeru u vreme kada su imali najveću dominaciju.

On je u jednom momentu uspeo da se domogne trećeg mesta na ATP listi, ali dalje od toga nije uspeo.

I sam Del Potro je ispričao kako je imao san da jednom postane prvi reket sveta. Uspeo je da ostvari san da postane Grend slem šampion, ali ne i da dođe na prvo mesto, a kako kaže, to je bilo nemoguće u vreme dominacije velike trojke.

– Jedina stvar koja mi je nedostajala je da budem broj 1 na svetu. To je uvek bio san i uvek sam radio da budem najbolji, ali sam i veoma ponosan na svoju karijeru.

 Nikada nisam uspeo da budem broj 1 jer su tu bili Nadal, Federer i Đoković. Kada vidim rang i pogledam godine svoje karijere, vidim sa kim sam se borio da budem broj 1, takođe je veoma lepo znati da su oni ti koji mi nisu dozvolili da ostvarim svoj san. 

Inače, Del Potro je tokom karijere najbolji skor imao protiv Nadala (11:6), zatim protiv Federera (18:7), i tek onda protiv Đokovića (16:4). Interesantno je da je Del Potro bio i prepreka Đokoviću da ostvari jedan san, jer ga je pobedio dva puta na Olimpijskim igrama i tako ga zaustavio da osvoji i olimpijsko zlato.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: