Dekijeva Sampa bila na pragu pobede, primila gol u 99. minutu, opstanak sve teži!

Možda je ovo moglo da da dodatnu snagu Dekijevoj ekipi koja već u narednom kolu igra protiv drugoplasiranog Intera

Fudbaleri Sampdorije, pod palicom Dejana Stankovića, umalo su uspeli da slome dug negativni niz i da slave u 21. kolu Serije A na gostovanju Monci, ali su u devetom minutu nadoknade primili gol za 2:2.

Mogla je Sampa da prodiše, ali je ostala na neugodnih -8 od zone spasa i Specije koja se upravo nalazi iznad crte.

Četiri poraza za redom je bio ogroman alarm za Stankovićevu četu, već su neki počeli da dižu ruke od nje, ali se pojavila nada.

Manolo Gabijadini je umalo bio heroj pobede sa dva gola, a domaći kolektiv je načeo u 12. minutu kada je izašao sam iskosa na golmana Monce i poslao loptu u dalji ugao.

Pozitivna stvar za goste trajala je 20 minuta, a onda je Andrea Petanja uspeo da se zagradi na nekih 7-8 metara od gola, a onda iz okreta i drugog kontakta savlada Audera.

Kada je postajalo sve jasnije da Monca preuzima polako konce igre, da je lopta sve više u njenim nogama uz više udaraca na gol, stupio je Gabijadini na scenu.

U 58. minutu je došlo do promene rezultata, a čini se da su defanzivci u sve tri situacije kod sva tri gola mogli mnogo bolje, ali da su se plašili nekog kontakta koji bi doveo do penala.

Ono čega su se plašili stiglo je u neverovatnom 99. minut – Nikola Muru je povukao svog protivnika i oborio ga, a sudija Kifi je pokazao na belu tačku.

Mateo Pesina je bio precizan pogodivši donji desni ugao za šok koji bi mogao da bude jako bitan u borbi za optanak.

Možda je ovo moglo da da dodatnu snagu Dekijevoj ekipi koja već u narednom kolu igra protiv drugoplasiranog Intera, dok Specija koja je trenutno referentna tačka gostuje Empoliju. Sada… Videćemo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: