logo transparend vojvodina uzivo

,

Dejan Žak iz Bele Crkve osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u raketnom modelarstvu

BELA CRKVA  – Reprezentativac Srbije i takmičar Aero Кluba „Živica Mitrović“ iz Bele Crkve, Dejan Žak, osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u raketnom modelarstvu za seniore i juniore, koje je održano u rumunskom gradu Buzau.

U konkurenciji od 47 takmičara u klasi S3A rakete sa padobranima, osvojviši bronzu, Dejan je ovim rezultatom sigao do svoje treće medalje kao član Reprezentacije Srbije.

Specifični uslovi takmičenja usled pandemije korona virusa bili su pravi izazov za mladog Dejana, ali uz pomoć i podršku svog matičnog kluba, lokalne samouprave opštine Bela Crkva, Vazduhoplovnog Saveza Srbije i Sportskog saveza Bela Crkva, uspešno su realizovane kako pripreme, tako i odlazak na Svetsko prevenstvo.

Na sam dan nastupa, u ne baš najboljim vremenskim uslovima i u jakoj konkurenciji, reprezentativac Srbije Dejan Žak bio je spreman, ali nakon redovnog dela takmičenja i tri ispravna starta, što podrazumeva pravi tajming ispaljenja modela, odabir i praćenje vremenskih uslova, sve do pravilnog pakovanja, našao se u izuzetno komplikovanoj situaciji sa dvanaest takmičara sa istim najboljim rezultatom.

„Ovakav ishod je značio dva sigurna „flaj ofa“, dva modela spremna za start i overena. U prvom flaj ofu, posle prigovora reprezentacije Ukrajine i reagovanja glavnog sudije radi podizanja tenzije i vršenja pritiska, ipak smo uspeli da imamo pravilan start sa odličnom visinom i urednim otvaranjem. Ušli smo u drugi flaj of sa devet takmičara i posle ispaljenja i dobrog leta osvajam treće mesto“, rekao je Dejan Žak po povratku sa takmičenja.

Dejan ističe da je borba bila neizvesna do samog kraja takmičenja, ali timski rad Reprezentacije gde su svi članovi nesebično pomagali i davali svoj maksimum, kako na samom terenu, tako i van njega, doprineo je ovom izuzetnom uspehu na Svetskom prvenstvu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.