Dejan Milosavljev iz Dolova kandidat za igrača godine u Bundesligi

PANČEVO – Dejan Milosavljev, rukometaš iz Dolova, poslednjih nekoliko godina je golman u ekipi Berlina, prvoplasiranog tima Bundeslige.

Milosavljev je u najužem krugu kandidata u nominaciji portala „handbal vorld” i magazina „Bok auf handbal”. Milosavljev je, uz Kilovog Niklasa Landina, jedini golman u tom društvu.

Pored njih dvojice, kandidati su i Džim Gotfridson (Flensburg), Fin Hangštajn (Ajzenah), Juri Knor (RNL), Gisli Kristjanson (Magdeburg), Hans Lindberg (Berlin), Dominik Mapes (Gumersbah), Omar Ingi Magnuson (Magdeburg) i Kasper Mortensen (Hamburg).

Momak iz Dolova je dve godine biran za najboljeg golmana Bundeslige, ostavljajući po uspešnosti iza sebe imena poput Landina ili Melera. U prošloj sezoni na 34 utakmice imao je 368 odbrana.

Dejan Milosavljev nije mogao Lisicama da pomogne u poslednjoj utakmici ove godine, u pobedi nad Lajpcigom (28:22), a na preseku prvog dela, trenutno je šesti po statistici sa 164 odbrane.

Dejan se trenutno oporavlja od povrede skočnog zgloba i nadamo se da će mu to uspeti do starta Svetskog prvenstva kako bi bio jedan od glavnih aduta srpske reprezentacije u Katovicama.

Podsetimo, Srbija u E grupi za protivnike ima Alžir, Nemačku i Katar, a prva tri tima izboriće plasman u glavnu rundu takmičenja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.