Đedović: Transformacija EPS-a u A.D. preduslov za konkurentnost na tržištu

BEOGRAD – Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je danas da su promenom forme EPS-a u AD Vlada Srbije i ministarstvo želeli da stvore preduslove da ta energetska kompanija posluje konkurentno na tržištu i prevaziđe poteškoće u funkcionisanju.

“Želeli smo da stvorimo preduslove da nema ograničenja zarada za zaposlene i strukture upravljanja. Da nemamo ograničenja zapošljavanja. Kada vam država veže ruke i ograniči u određenom kontekstu, naravno da tada imate potencionalne poteškoće za rast i razvoj”, rekla je Đedovićeva odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji povodom imenovanja novih članova NO EPS-a.

Dodala je da stalno sluša o preblemima vezanim za odliv kadrova u energetskom sektoru.

“Imamo problem sa angažovanjem novih inžinjera, radne snage, pre svega visoke stručne spreme. Ova transformacija je preduslov da stvorimo uslove koji će rešiti problem”, istakla je Đedovićeva.
Naglasila je da odluke o nadoknadama još uvek nisu donete i naglasila da novac nije jedini motiv zbog kojih su novoimenovani članovi pristali da prihvate pozicije u NO EPS-a jer je to, kako je rekla, veliki profesionalni izazov.

“Oni naravno neće volontirati, a njihove naknade će biti u skladu i sa ovlašćenjima – proporcionalne odgovornosti koje nose i biti usklađene sa nivoom i stanjem na tržištu, pre svega, u velikim kompanijama ovog obima i značaja”, rekla je Đedovićeva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: