logo transparend vojvodina uzivo

Dečija bolnica u Novom Sadu biće tri puta veća

NOVI SAD- Odlukom novosadske Skupštine grada, usvojenom jednoglasno na sednici gradskog parlamenta minule sedmice, dato je „zeleno svetlo“ za ostvarivanje plana po kojem bi u narednom periodu znatno bio povećan kapacitet Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, popularne Dečje bolnice u Novom Sadu. 

Tu značajnu investiciju u zdravstvu, kako je ranije najavljeno, zajednički će finansirati Grad Novi Sad i AP Vojvodina. Planirano je rušenje dela postojećih bolničkih objekata, izgradnja novih, dogradnja ili nadogradnja kao i potpuna rekonstrukcija određenih zgrada.

Biće tako, između ostalog, porušena zgrada Stomatologije Medicinskog fakulteta da bi na njenom mestu bio izgrađen objekat sa šest do sedam spratova, koji će biti povezan sa Poliklinikom instituta. Za rušenje su predviđeni i objekti magnetne rezonance i klinika za pedijatriju i rehabilitaciju kao i ograda prema Hajduk Veljkovoj ulici.

Na mestu Klinike za rehabilitaciju biće izgrađena šestospratnica, a zgrada iste spratnosti planirana je i na lokaciji današnje Klinike za pedijatriju.
„Kada bude ostvarena ova investicija, kakva do sada nije postojala od osnivanja naše bolnice, biće povećan kapacitet sa sadašnjih 14.000 na 50.000 kvadratnih metara. To će biti na ponos Novosađana i građana Vojvodine“, istakla je za skupštinskom govornicom odbornica Borislavka Dragišić, glavna sestra u Dečjoj bolnici koja u toj ustanovi radi pune tri decenije.

U okviru izgradnje novih delova bolničkih objekata biće izgrađena podrumska garaža na najmanje dve etaže, sa oko 130 parking mesta. – Broj podzemnih etaža garaže se ne ograničava, uz uslov da taj objekat bude obezbeđen od podzemnih voda – precizirano je u planu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.