Deci uz novogodišnje paketiće Grad Vršac daruje i premijeru pozorišne predstave

VRŠAC – Na dan dodele dečjih paketića Grada Vršca, u nedelju 10. decembra u Centru Milenijum, biće izvedena spektakularna premijera predstave “Novogodišnja laboratorija”.

Predstava sa vrhunskim scenskim efektima igraće se u dva termina, od 17.30 i 19.30 časova. Ulaz za svu decu je besplatan.

„Novogodišnja laboratorija“ je interaktivna predstava sa elementima dvojezičnosti – glumci sa decom započinju igru i na rumunskom, pa čak i izmišljenom jeziku, jer igra ne priznaje jezičke barijere i granice.

Ova predstava namenjena je deci uzrasta do 14 godina, ali i starijim gledaocima željnim smeha, jer je pred publikom komedija zabune koja se postiže zamenama uloga, „igranjem igranja“ i mešanjem identiteta, pa glumci igraju ženske, a glumice muške uloge.

Opravdanje za ovakav postupak u konceptualnom smislu je osim želje da ova predstava bude zabavna i glumcima i publici, jeste to što njen osnovni motiv jeste igra, i to pre svega dečija igra i njena neprocenjiva uloga za učenje i razvoj, ali i ona vrsta igre koja je osnova glumačkog zanata i umetnosti.

Troje glumaca dočaravaju uzbudljivu igru eksperimentisanja na imaginarnom mestu koje smo nazvali „Pozorišna laboratorija“. To mesto posebno je po tome što svi koji se u toj laboratoriji nađu menjaju idetitet kroz male eksplozije koje nastaju u procesu traganja za odgovorm na pitanje „ko sam ustvari ja?“. Ovi šašavi laboranti zapravo se trude da dosegnu najbolju verziju sebe i dostojno dočekaju Deda Mraza i Novu godinu.

U predstavi igraju Ivan Đorđević, Jovana Božić, Jovana Andrejević-Grujić, Tamara Tamči-Toskić i deca Dečje i omladinske scene NP „Sterija“, a autorka predstave je Bojana Ivanov-Đorđević.

“Pozivamo Vas da praznične trenutke dočekate u smehu, šali i najboljem raspoloženju koje ovom predstavom želimo da pokrenemo kod naše najmlađe publike ali i odraslih. Radujemo se svim našim budućim igrama i pozivamo vas da nam se pridružite!”, saopštio je Grad Vršac.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.