Deca u Pančevu Svetski dan šuma provela sadeći drveće sa radnicima ŠG „Banat“

PANČEVO – Svetski dan šuma JP “Vojvodinašume” Petrovaradin, Šumsko gazdinstvo “Banat” Pančevo iskoristilo je kako bi najmađim stanovnicima Pančeva ukazalo na značaj šuma kroz zajedničke akcije sadnje drveća.

Šumsko gazdinstvo “Banat” Pančevo doniralo je Predškolskoj ustanovi “Dečija radost” iz Pančeva 25 sadnica lišćara i tuja koje su zaposleni ŠG “Banat” zajedno sa predskolcima i vaspitačima zasadili u dvorišta pet vrtića (“Veverica”, “Čuperak”, “ Švrća”, “Slavuj” i “Pupoljak”) uz prigodno predavanje o značaju i vrednosti šuma.

Šume pokrivaju trećinu kopna za zemlji unutar kojih žive preko 80% kopnenih vrsta životinja, biljaka i mikroorganizama. Značaj šuma je višestruk, obezbeđuju više od 300 različitih funkcija koje su od izuzetnog značaja za stvaranje kvalitetnije životne sredine, posebno u oblastima pogođenim izraženim klimatskim promenama.

Šume predstavljaju jedan od najsloženijih ekosistema na zemlji koji kao “dobro od opšteg interesa” i prirodno obnovljiv resurs ima trajno neprocenjiv značaj za ljudsko društvo (Medarević M., 1991).

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.