Deca u Kaću imaju gde da igraju fudbal

KAĆ – Prigradsko naselje Kać uglavnom se povezuje za bogatom rukometnom tradicijom pogotovo zato što se RK „Jugović” i danas nalazi u samom vrhu ovog sporta, dok je jedan od retkih koji je našoj zemlji doneo evropski trofej 2001. godine.

Zbog značajnih uspeha rukometnog kluba manje je poznata činjenica da se u ovom vojvođanskom mestu mnogo duže igra fudbal, te da istoimeni klub postoji čak 110 godina. U proteklom periodu, generacije mlađih i starijih Kaćana takmičile su se u osam kategorija, a seniorski tim je doskora učestvovao i u pokrajinskom ligaškom sistemu.

Dugogodišnja fudbalska tradicija nastavljena je pridruživanjem još jednog sportskog kolektiva FK „Kać” koji nastaje 2011. godine kako bi mlađe kategorije imale bolje uslove prilikom treniranja.

– U dogovoru sa čelnicima FK „Jugović” fokusirali smo se na rad sa decom od 5 do 15 godina – ističe trener FK „Kać” Milan Trninić. – Tada oni kao kadeti prelaze u sastav FK „Jugović” i prestaju da budu članovi našeg kluba. Sve dok su u procesu treninga kod nas u Kaću mališani su uključeni u takmičenja Gradske lige mlađih kategorija Novog Sada, a u zimskom periodu takmiče se u Mini Maksi Ligi Srbije.

On napominje da se treninzi ovog kluba održavaju tri puta nedeljno na SC „Siget” u idealnim uslovima koje pružaju dva fudbalska terena, dok su tokom hladnijih godišnjih doba za male fudbalere obezbeđeni hala u OŠ „Đura Jakšić”, kao i dom kaćkih rukometaša – sportska dvorana „Hram”.

Broj zainteresovanih mališana svake godine se povećava, te se tako rad ovog kluba ne prekida već postoji kontinuitet izgrađen prethodnih godina.

U ovoj školi fudbala trenutno se nalazi oko 120 dece (pioniri, petlići, poletarci), dok je FK „Kać” ponosni domaćin turnira „Kać kup” koji u svakoj drugoj sedmici juna, tokom dva dana, okupi oko 100 ekipa, odnosno 1.500 dece od 7 do 13 godina.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: