Darko Šarić iz SBPOK-a prebačen u Specijalni sud: Poznato kada će biti saslušan

BEOGRAD – Šarić, i još četvorica osumnjičenih koji su juče uhapšeni, privedeni su u protvorsku jedinicu u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici

Darko Šarić, koji je juče uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji, sinoć oko ponoći doveden je iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u Specijalni sud u Beogradu.

Oni bi danas trebalo da budu saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Mišić koji je promenio prezime u Radovanović, kao i još dvojica pripadnika Šarićevog obezbeđenja uhapšeni su pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više teških krivičnih dela.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotrebu službenog položaja, saopštio je MUP, ali nije naveo čije ubistvo im se stavlja na teret.

Šarić je juče oko 18.30 izveden iz svoje vile na Dedinju, nakon čega je uz policijsku pratnju i rotacije prebačen u SBPOK na saslušanje.

Šarić je uhapšen u akciji Evropola i Evrodžasta zbog sumnje da je organizovao ubistva na teritoriji Srbije i Crne Gore.

MUP je ranije saopštio da su u međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni članovi više organizovanih kriminalnih grupa, a u Srbiji pet članova.

MUP je naveo da su uhapšeni D.Š, za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi D. L, D. O, U. R. i D. M, a za ostalim članovima se intenzivno traga.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.