Darko Milićić podržao studente u borbi protiv govora mržnje: Zahvalan sam vam na hrabrosti, što ste se usprotivili i što pokazujete svoje ogorčenje povodom izjave Dinka Gruhonjića (VIDEO)

NOVI SAD – Nekadašnji srpski košarkaški reprezentativac i ponosni Novosađanin Darko Miličić, podržao je studente koji prethodnih nedelja traže sankcije protiv vanrednog profesora Filozofskog fakulteta Dinka Gruhonjića, zbog govora mržnje održanog u Dubrovniku.

 

-Pomaže bog, braćo i sestre u Hristu! Zahvalan sam vam na hrabrosti koju ste pokazali time što ste izašli na ove proteste i što ste se usprotivili i pokazujete svoje ogorčenje povodom izjave Dinka Gruhonjića, koji je sebi dao za pravo da veliča jednog ustaškog komandanta, koji je bio u ozloglašenom logoru Jasenovac, gde smo veoma dobro upućeni kako je srpski narod goloruk i nedužan stradao. Niste sami, to da znate. Mnogo je nas koji se sa vama slažemo i vama smo podrška na tim protestima. Država Srbija je ozbiljna država koja će sigurno adekvatno da odreaguje povodom ovog pitanja i pretpostavljam da će stati u vašu zaštitu. Radite jednu dobru stvar, ostanite dosledni do kraja. Što se tiče ovog izroda, po mom mišljenju, minimalno što bi trebalo da se desi jeste da dobije otkaz za stalno, a za sve ostalo to je u božjim rukama. Izdajnik će proći kako izdajnici generalno i prolaze- istakao je Miličić i dodao:

–Napao je i svetu sabornu i apostolsku crkvu pravoslavnu i to je sebi dao za pravo, iako nije dostojan da je spomene. Ali, on je dao pravo sebi da i to spomene i kako će on u crkvi da pravi diskoteke. Ajde da te vidim majstore, kako ćeš da praviš te diskoteke. Tu smo, bićemo tu. Mi iz crkvi ne pucamo, ne napadamo, nego se isključivo bogu molimo. Ajde videćemo, mi odgovor i za to imamo. Imate punu podršku, nastavite da radite to što radite. Radite jednu časnu stvar i što se kaže ostajte s bogom, i kad ste sa bogom nemate koga da se bojite.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.