Dani Vojvodine u Republici Srpskoj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

NOVI SAD -U narednom periodu Turistička organizacija Vojvodine započeće kampanju promocije turističke ponude Vojvodine u Republici Srpskoj. Prvi događaj ove vrste biće Dani Vojvodine u Bijeljini, koji će se održati u periodu od 08. do 09. septembra.

Naime turistička organizacija Vojvodine predstaviće turističku ponudu na XIX međunarodnom sajmu poljoprivrede, lova i ribolova “INTERAGRO 2021”, na štandu Privredne komore Vojvodine.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa turističkim proizvodima Vojvodine, dok će akcenat biti na gastronomskoj ponudi.

Gastronomija Vojvodine je jedinstvena i autentična jer je nastala kao miks kuhinja različitih naroda koji žive na ovim prostorima. Upravo tu autentičnost i osobenost vojvođanske kuhinje Turistička organizacije Vojvodine će preneti posetiocima kroz kampanju „Vojvođanski ručak“ na Danima Vojvodine u Bijeljini. Posetiocima i medijima će takođe biti predstavljeno štampano izdanje kuvara „Vojvođanski ručak“. U okviru Dana Vojvodine je planirano održavanje Vojvođanske večeri osmog oktobra, uz prisustvo brojnih turističkih subjekata i medija.

Posetioci iz Bosne i Hercegovine su se nalazili na prvom mestu po broju poseta AP Vojvodini u 2020. godini, kada je reč o stranim turistima. U navedenoj godini ostvarili su 17.027 noćenja.

Tagovi:

Pročitajte još: