logo transparend vojvodina uzivo

„Dani Nikole Tesle“ u Subotici

dani nikole tesle
SUBOTICA – Povodom 166.godišnjice rođenja Nikole Tesle i dana Udruženja Ličana „Lika“ u Subotici, po deveti put organizovalo je višednevnu  manifestaciju pod nazivom ,,Dani Nikole Tesle u Subotici“, koja je otvorena u Svečanoj sali Gradske kuće.

Kako navode iz ovog udruženja, veoma je važno da se iznova podsećamo žitija čoveka čije životno delo danas baštini čitav svet. Manifestacija je započela  izložbom slika rodnog kraja Nikole Tesle, slikara Zorana Medića iz Apatina.

Gost manifestacije je bio predsednik Fondacije Nikola Tesla u Srbiji Zoran Bulović, koji je saradnik Fondacije Nikola Tesla u Filadelfiji.
Bulović je uručio članu Gradskog veća Srđanu Samardžiću slike Teslinih projekata, a Udruženju Ličana ,,Lika“ Subotica i predsedniku Udruženja Milošu Borjanu uručio je zlatnu medalju, u ime Fondacije iz Filadelfije, za negovanje i poštovanje lika i dela Nikole Tesle. Borjan se zahvalio na medaljama i naglasio da su medalje plod rada pojedinaca, grada Subotice, organizacija i svih ljubitelja lika i dela Nikole Tesle.
Kulturno-umetnički program na najbolji način upotpunile su Etno-grupa ,,Zlatovez“ Muzičke škole i Ženska vokalna grupa ,,Mironosice“.
Najboljim učenicima osnovnih škola na literarnom i likovnom konkursu vezanom za lik i delo Nikole Tesle, Udruženje je dodelilo diplome i prigodne poklone, a nastavnicama,  školama i ostalim učesnicima uručene su zahvalnice.
Manifestacija Dani Nikole Tesle biće nastavljena  na Vodicama 16.jula kada se, tradicionalno, očekuju  nadmetanja u starim sportskim igrama kao što su bacanje kamena sa ramena, vučenje konopca i boćanje. I ove godine svoje radove izložiće brojni inovatori, a program će obogatiti izložba automobila, a predviđen je i bogat kulturno-umetnički program.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.