Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave obeležen u Bijeljini (FOTO)

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se danas, na dan kada je 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanoj manifestaciji, posvećenoj obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se na dan kada je počeo proboj Solunskog fronta 1918. godine, a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju ovog datuma. Prošle godine, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležen je na Savskom trgu, kod Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Veliki broj građana okupio se da pozdravi predsednika i prisustvuje svečanosti.

Svečanost je počela intoniranjem himni Republike Srbije i Republike Srpske.

Okupljenima se obratio patrijarh Porfirije

– Pozdravljam vas u ljubavi Hristovoj. Srećan vam praznik – Dan narodnog jedinstva, slobode i zastave naroda Republike Srpske i Republike Srbije. Za nas sve počinje zastavom koja se Konstantinu ukazala na nebu sa znakom Gospoda Isusa Hrista – rekao je patrijarh, podsećajući na slobodu, koja je postala temelj evropske civilizacije.

Naša zastava je vidljivi znak našeg jedinstva i upućuje na to kojim putem smo se zaputili i treba da idemo.

Kod Pavlovića mosta vezane zastave Srpske i Srbije

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u Bijeljini je organizovano vezivanje zastava Republike Srpske i Srbije kod Pavlovića mosta. Organizatori su Udruženje veterana Garde Panteri i meštani sela Badovinci i Popovi.

Pre ove svečanosti, predsednik Vučić je u Bijeljini prisustvovao svečanosti povodom početka izgradnje deonice autoputa Bijeljina – Rača.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: