logo transparend vojvodina uzivo

Dan planete Zemlje! U gradu se obeležava na tri lokacije – Posetioce očekuju, radionice, vredne nagrade

Dan planete zemlje se obeležava u ponedeljak 22. aprila, tog dana će na Trgu slobode, platou ispred Promenade i Spensa biti održane aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine, energetske efikasnost, subvencije za bicikle i reciklaže. Posetioce očekuju radionice, testovi i vredne nagrade

O kojim lokacijama se radi i koje aktivnosti su u planu govorila je Mira Radenović Bojić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine, u jutarnjem programu Radio televizije Vojvodine.

– Gledali smo da budu lokacije gde najviše Novosađana prolazi, ali svih onih koji posećuju Novi Sad. Ideja je da što veći broj ljudi poseti ove lokacije i da se upozna sa onim šta radi Grad Novi Sad u oblasti zaštite životne sredine, energetske efikasnost, zaštite vazduhasubvencije za bicikle i reciklaže – naglasila je Radenović.

Foto: Pritnscreen/RTV

Ona je naglasila da će biti realizovan progmar za najmlađe, kao i za decu školskog uzrasta. Što znači da će imati časove na otvorenom gde će pričati o reciklaži, nakon čega ih očukuju testove i nagrade. Takođe, nagrade i kratki kviz imaće priliku da urade i odrasli.

– Na štandu energetske efikasnosti nagrade su zamena vrataprozorasigurnosna vratazamena komarnika ili postavljanje novih na svim prozorima u stanu. Na lokaciji za bicikle, zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije i Republičkom agencijom za bezbednost saobraćaja uradićemo obuku najmlađih sugrađana, kako bezbedno koristiti bicikl na ulicama Novog Sadu – istakla je Radenović.

Ona je podsetila da je dodeljeno preko 5.000 subvencija za kupovinu novog bicikla, a za poslednjih devet godina, broj biciklista povećan za preko 300 posto.

Satnica svake radionice:

  •  Trgu slobode od 11.00 časova govoriće o reciklaži.

Nagrade koje mogu da osovoje prilikom reciklaže moćiće da se informišu tog dana na postavljenim štandovima.

  • Na platou ispred Spensa od 12.00 do 16.00 časova govoriće o energetskoj efikasnosti, na kom će biti izloženi električni automobili,

Tada će građani imati priliku da se upoznaju sa subvencijama koje Republika Srbija, odnosno Ministarstvo zaštite životne srdine daje za kupovinu električnog automobila.

  • Na platou ispred Promanade od 13.00 do 17.00 časova, tema je biciklizam.

Građani će imati priliku da sazanaju koje Udruženje ove godine sprovodi konkurs i kada je otvaranje konkursa.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.