logo transparend vojvodina uzivo

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova obeležen i u Subotici

SUBOTICA – Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, slava Ministarstva i Dan policije obeleženi su i u Subotici – na taktičko-tehničkom zboru pripadnici subotičke policije i vatrogasaca prikazali su opremu i vozila koje koriste kako bi sugrađane upoznali sa svojim radom, ali i zajedno sa njima proslavili svoj dan.

U smotri su učestovavali interventna, saobraćajna i granična policija, kao i Žandarmerija, pa je to bila prilika za građane da pogledaju opremu koja se koristi prilikom uviđaja, da probaju pancir i zaštitnu kacigu, da vide policijskog psa, kao i deo oružja. Vatrogasno-spasilački bataljon prezentovao je zaštitnu i radnu opremu vatrogasaca, kao i penu koja se koristi prilikom gašenja požara. Za ljubitelje penjanja tamo je bila i veštačka stena, a u razgledanju su najviše uživali oni najmlađi, subotički predškolci.

„Videla sam policijski auto, videla sam one kao „špijunire, bila je stena za penjanje i vatrogasni auto. Najviše mi se svideo policijski auto i pas“ – kaže šestogodišnja Dunja Sabo iz vrtića „Mali talenti“, dok njena drugarica Lenka Bojanić dodaje da su tamo bili i šlemovi i sirene.

Dan policije i slava Ministarstva unutrašnjih poslova, Sveta Trojica,  obeležavaju se u znak sećanja na sukob kod Čukur–česme, u kojima je 15. juna 1862. godine srpska žandarmerija odigrala presudnu ulogu. U zgradi Policijske uprave Subotice uručene su i zahvalnice i priznanja za vanredne rezultate i jubileje u okviru službe.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić koji je istakao da lokalna samouprava i Policijska uprava u Subotici već godinama veoma uspešno sarađuju.

„U želji da policija bude što opremljenija i efikasnija, Grad Subotica, kao što znate, putem gradskog Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja izdvaja ne mala sredstva za nabavku novih vozila i tehničko opremanje Policijske uprave – Odeljenja saobraćajne policije. Uzimajući u obzir činjenicu da hoćemo Suboticu u kojoj će se svi građani, pre svega, osećati sigurno, ali i okolnost da je naš grad jedna višenacionalna i – kada je reč o bezbednosti – izuzetno osetljiva sredina, potpuno je izvesno da će Grad Subotica  preduzimati sve što je neophodno da veoma dobra saradnja sa Policijskom upravom u narednom periodu bude još intenzivnija. Iskoristiću ovu priliku da naglasim da verujem da ćete svoj izuzetno težak, zahtevan i odgovoran posao pun odricanja i opasnosti i ubuduće obavljati časno, profesionalno i u skladu sa Zakonom, da ćete uvek biti uz svoju državu i svoj narod i da ćete i dalje biti uspešni u izvršavanju veoma teških zadataka koji su vam povereni“ – naglasio je gradonačelnik Bakić i čestitao Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, slavu Ministarstva i Dan policije.

Nakon toga gradonačelnik Bakić i načelnik Policijske uprave u Subotici, Igor Velimirović obišli su taktičko-tehnički zbor.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.