Dan kada smo se stideli zbog fudbala: Divljanje huligana, napad na Stojkovića i “Zver iz Đenove” (VIDEO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Policija uhapsila pedesetak naših “navijača”

Fudbaleri Srbije večeras, 12. oktobra, od 20.45 igraju jednu od dve najvažnije utakmice za Svetsko prvenstvo.

A taj 12. oktobar svi zaljubljenici u Srbiji, ali i oni koji to baš i nisu, ne pamte po dobru. Naprotiv, pamtimo ga po jednoj od najvećih mrlja u istoriji. Mrlja koje zapravo nemaju veze sa samom igrom, niti sa našom reprezentacijom.

Na današnji dan 2010. godine u petom minutu prekinut je meč Italija – Srbija na stadionu “Luiđi Feraris” zbog nereda koji su izazvali huligani, koje je, kako je ustanovljeno, predvodio Ivan Bogdanov, koji je kasnije prozvan “Zver iz Đenove”.

Kasnio je početak utakmice dobrih 35 minuta zbog haosa koji su napravili “srpski navijači”, kojih je u Đenovi bilo oko 2.000. Paljene su baklje, bacane dimne bombe, a žrtva napada bio je i golman Orlova Vladimir Stojković, koji se zbog svega nije ni pojavio na terenu.

Utakmica je nekako počela, ali je zbog novog divljanja i baklji na terenu, sudija Krejg Tompson prekinuo već posle pet minuta.

Gledali smo u neverici užas koji se događa na tribinama, pravo zversko ponašanje pojedinaca, pa je odluka o neodigravanju meča i registrovanju istog sa 3:0 za domaćina nekako bila logična.

Italijanska policija uhapsila je pedesetak huligana, nekoliko ih je i osuđeno, ali umesto zatvorske kazne deporotvano u Srbiju u maju 2011. godine.

Što se fudbalskog dela priče, Srbija tada nije otišla na Evropsko prvenstvo. Zbog službenih 0:3 u Italiji, naš nacionalni tim grupu je završio na 3. mestu iza Italije i Estonije, koja je otišla u baraž.

Tagovi:

Pročitajte još: