Domaći liker od jagoda možete služiti kao aperitiv ili samostalno, dok uživate u vrelim i lepim danima. Njegovoj mirisnoj aromi retko ko može odoleti, a svaka domaćica sposobna je da napravi ovo, pre svega, damsko piće.
Recept za domaći liker od jagoda:
Priprema: Jagode najpre oprati i očistiti od peteljke. Potom ih treba izgnječiti i posuti šećerom, pa ih tako ostaviti da odstoje pokrivene 12 sati.
Nakon što odstoje jagode se presipaju u veću teglu ili balon za vino i prelivaju se votkom i rumom.
Posudu dobro treba zatvoriti i ostaviti na hladom mestu 3 nedelje. Treba ih pažljivo mešati na svaka 3-4 dana.
Liker naposletku treba procediti kroz gušću gazu, sipati u staklene flaše i tek je onda spreman za konzumiranje.
Pročitajte još:
Zdrav i hranjiv: Kako pripremiti najbolji kuvani kukuruz kod kuće
Jednostavan užitak: Ukusan kuvani kukuruz za svako godišnje doba. Evo jednostavnog recepta za pripremu kuvanog kukuruza: Sastojci: Kukuruz u klipu (koliko želite) Voda So po ukusu Maslac (opciono) Uputstvo: Priprema klipova kukuruza: Operite klipove kukuruza pod tekućom vodom kako biste uklonili prljavštinu i ostatke. Odstranite eventualne trune ili oštećene delove sa klipova. Kuvanje kukuruza: U […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.