Dačić završio posetu Beču, dobra saradnja Austrije i Srbije

Ivica Dačić
BEČ – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić završio je jednodnevnu posetu Beču, a sa austrijskim zvanicnicima se saglasio da dve zemlje ostvaruju dobru saradnju na mnogim poljima.

Poslednji u nizu sastanaka imao je sa ministrom za međunarodnu i evropsku saradnju Aleksanderom Šalenbergom s kojim je zajedno najavio da će dve zemlje sledeće godine obeležiti vek i po diplomatske saradnje.

Dačić je u Beču ocenio da po onome što je Srbija uradila u primeni sporazuma i dogovora o kosovskom pitanju, ali i drugih poput ukidanja viza za neke zemlje u cilju smanjenja ilegalnih migranata, smatra da je Srbija trebalo odavno da bude članica EU.

On je na konferenciji za štampu sa austrijskim kolegom istakao da u toj zemlji živi veliki broj Srba i pozvao ih da se aktivnije uključe u politički život.

Dačić se tokom posete sastao sa predsednikom Parlamenta Austrije Volfgagom Sobotkom, a na konferenciji za medije koja je kasnije održana rekao je da je austrijski predsednik parlamenta najavio skoru posetu Srbiji. Dačić je u Beču razgovarao i sa genetalnom sekretarkom OEBS Helgom Šmit o odnosila Srbije i te organizacije.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: